Είμαστε στην παρουσίαση του Yamaha MT-09!

Αυτή τη στιγμή ετοιμαζόμαστε να ξεκινήσουμε την βόλτα μας με το Yamaha MT-09 του 2017 στην Μαγιόρκα, κατά την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου στους δημοσιογράφους. Την ώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, γράφονται ήδη οι πρώτες σημειώσεις και καταγράφονται οι πρώτες φωτογραφίες για το άρθρο που θα δημοσιευθεί στο επόμενο τεύχος του ΜΟΤΟ.

Μέχρι στιγμής, πέρα από τις πρώτες εντυπώσεις από την Intermot, έχουμε διαπιστώσει από κοντά τις πολλές αλλαγές που έχει πάνω του το τρικύλινδρο της Yamaha, με το πιο κοντό υποπλαίσιο, τους Led προβολείς και την έξτρα ζελατίνα που το κάνει να μοιάζει ακόμη περισσότερο με την ναυαρχίδα των naked της Yamaha, το ΜΤ-10.

Να θυμίσουμε ότι ήδη από το Σαλόνι της Κολονίας γνωρίζαμε ότι μια από τις σημαντικές προσθήκες στο νέο ΜΤ-09 είναι η ύπαρξη του μονόδρομου συμπλέκτη με μηχανισμό υποβοήθησης που κάνει πιο εύκολη την λειτουργία του με λιγότερη δύναμη στη μανέτα. Επίσης, το quickshifter που συγκαταλέγεται στον στάνταρ εξοπλισμό συμβάλλει τα μέγιστα στο σπορ προφίλ του τρικύλινδρου, ενώ για το 2017 προστέθηκε και η ρύθμιση για την απόσβεση συμπίεσης του μπροστινού (στο αριστερό καλάμι) μαζί με την προφόρτιση των ελατηρίων και την απόσβεση επαναφοράς που ήδη υπήρχαν!